Etusivu Tarjoukset Uutiset Yhteydenotto Oma asiakastili
Tuoteryhmät
Eniten ostetut
VHH Monijyväleipä VHH Monijyväleipä
4.39€
Tietosivut
Historia / Liisan Leipomo
 Liisan Leipomo, leivonnaisia vuodesta 1982 
  
Alkutahdit 

Liisan Leipomo perustettiin syksyllä 1982 Liisa Jortikan kotileipomon aloittaessa toimintansa. Ensimmäisinä vuosina liike toimi perheen omakotitalon siipeen tehdyissä toimitiloissa, joihin kuului myös pieni myymälä. Liikkeen sijainti Tampereentien kupeessa, Kuljun ja Sääksjärven rajalla, on osoittautunut varsin hyväksi 20 yrittäjävuoden aikana. Liisa Jortikan lisäksi liikkeen johdossa oli hänen poikansa Timo Jortikka ja muutaman vuoden kuluttua mukaan tuli toinenkin kaksospojista, Heikki Jortikka.

Leipomotoiminta oli hyvin asiakasläheistä ja tuotevalikoina vaihteli laidasta laitaan asiakkaiden toiveiden mukaan. Tuotteet valmistettiin suurelta osin käsityönä ja yritys työllistikin 5 henkeä omistajiensa lisäksi. Leipomotoiminnan ohella yritys tarjosi pitopalvelua erilaisiin juhlatilaisuuksiin. Alusta lähtien mukana oli myös vakioasiakkaina erilaisia yrityksiä, joille tuotteet toimitetaan tilauksien mukaan.

 
 
leipomo_alku_pieni

 
Ensimmäisen myymälän avajaiset. Onnittelukukkien takana vasemmalta alkaen Lauri, Krista, Timo ja Liisa Jortikka.  

Vuosien varrella yrityksen kasvu on ollut tasaista ja nykyiset toimitilat valmistuivat entisten toimitilojen viereen vuonna 1988. Uuden leipomon yhteyteen rakennnettiin myös kahvila-myymälä. Leipomisen avuksi hankittiin myös koneita, vaikka käsityöllä oli edelleen suuri merkitys leipomisessa. Työntekijämäärä oli uusiin tiloihin muutettaessa jo noussut 10 henkilöön.

Vuonna 1991 Liisan Leipomolle myönnettiin Lempäälän Vuoden Yrittäjä -palkinto. Liisan Leipomo Oy perustettiin vuonna 1993, kun yritystoiminnan laajentuessa toiminimi muutettiin osakeyhtiöksi 

Ensimmäinen itsenäinen myyntipiste perustettiin Tampereelle Koskikeskukseen vuonna 1994. Koskikeskuksen myyntipisteen yhteyteen rakennettiin myös paistopiste sekä pieni kahvila. Koskikeskuksen myymälän menestystuotteena ovat olleet paistopisteessä valmistuvat rapeat karjalanpiirakat. Seuraavina laajentumiskohteina olivat Tampereen Kauppahallin ja Lempäälän keskustan myymälät. Aluksi Kauppahallissa oli vain myymälä, mutta sitä laajennettiin myöhemmin kahviolla. Lempäälässä tuotevalikoimaan kuuluvat leipomotuotteiden ohella myös lounassalaatit, erikoiskahvit ja jäätelöannokset. Kahvilakulttuurin vahva kehittyminen onkin luonut kahvilatoiminnasta leipomisen lisäksi uuden liiketoiminnalle tärkeän osa-alueen.

 
 
leipomo_alku2_pieni
 
Ensimmäinen toimitila Liisa Jortikan omakotitalon kupeessa. 
Nykytilanne 

Tällä hetkellä yritys työllistää noin 20 ja kesäapulaiset mukaanlukien noin 25 työntekijää. Lähialueen koululaiset käyvät myös usein tutustumassa leipomiseen työharjoittelujaksoillaan. Liisan Jortikan jäädessä osa-aikaeläkkeelle vuonna 1998 ja eläkkeelle vuonna 2000, yrityksen johtoon siirtyi sukupolvenvaihdoksen myötä Heikki Jortikka.

Liisan Leipomolla oli jo alusta lähtien monia eri tuotteita, sekä makeita että suolaisia. Erityisen tunnettuja olivat kuitenkin jo alusta alkaen erilaiset täytekakut. Tuotevalikoima on muuttunut paljon ajan myötä, mutta jotkin alkuperäisistä tuotteista, kuten kermakakut, lihapasteijat ja lusikkaleivät ovat säilyneet valikoimassa muuttumattomina. Viime vuosina Liisan Leipomo on erikoistunut herkkuleipomoksi keskittymällä makeisiin tuotteisiin, kuten munkkeihin ja konditoriatuotteisiin. Esimerkiksi vuonna 2001 valittu Tampereen Joululeivos on Heikki Jortikan suunnittelema. Tunnettuja Lempääläläisiä tuotteita valikoimassa ovat esimerksiksi Lempäälän perinnepipari ja Lempos-limppu.

 
  
Tulevaisuuden näkymät
 

Toimialan kilpailu on kiristynyt ja alalla on paljon ylikapasiteettia. Kovassa kilpailussa pärjätään erikoistumalla, luottamalla omaan osaamiseen ja panostamalla tuotekehitykseen ja tuotteiden laatuun. Uusia mahdollisuuksia luovat myös uudet terveysvaikutteiset tuotteet, esimerkiksi kauran ja rukiin parempi hyödyntäminen leivonnassa.

Nykyiset toimitilat alkavat olla ahtaat, siksi onkin siirrytty hyödyntämään vuorotyön mahdollisuuksia. Leipomotoiminta pyörii siis vuorokauden ympäri kapasiteetin rajoilla, joten lähitulevaisuudessa lisätilantarve on todennäköistä. Suunnitelmissa on myös leipomon yhteydessä olevan kahvila-myymälän uudistaminen. Tulevaisuudessa yrityksessä on tarkoitus suorittaa myös uusi sukupolvenvaihdos, Heikki Jortikan tyttäret Johanna ja Kristiina tulevat ottamaan vuosien edetessä enemmän vastuuta Liisan Leipomon toiminnoista.

 
Ostoskori
0 kpl
Kirjaudu sisään
Sähköpostiosoite:
Salasana:
Tuotehaku
Anna tuotehaun hakusana
 
Laajennettu haku